The Garden House

See on Scoop.itJUST ARCHITECTURE

The Garden House is a new 1,900-square-foot house at the far end of the rear garden of a Victorian house in Battersea, South West London.

A modern family conundrum was the unexpected catalyst for the creation of the new annex — the immediate need of a newly married couple bringing two families together and requiring additional space to accommodate seven children.

The design of The Garden House has been driven by three challenges including the clients’ ambitious requirement for increased space; the need to incorporate compulsory flood-proofing measures due to the site’s close proximity to the River Thames; as well as complying with planning restrictions to prevent the overlooking of neighboring properties.

fc3arch‘s insight:

A modern family conundrum was the unexpected catalyst for the creation of the new annex — the immediate need of a newly married couple bringing two families together and requiring additional space to accommodate seven children.

See on architizer.com

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s