Veronica Beach House

See on Scoop.itJUST ARCHITECTURE

Veronica House was a great opportunity to explore the relationship between Peruvian architecture and international styles. The intervention was also seen as the meeting between the artificial and the natural. The nearly 40 meters long pool and a multi-level staircase allowed integration with the landscape. The swimming pool is on a raised platform, carved into the hill, with a glass enclosure based on a rail system. Intimate areas are accommodated in a volume of two levels that “floats” above the terrace. The materiality of the house is articulated with the balanced use of five main materials: Cast stone concrete, with colors derived from natural rock sources.

See on architizer.com

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s